2009. október 23., péntek

Nemzeti ünnep

Idő rohan. megint október 23-a van! Az elmúlt évek "ünnepi"
hangulatához képest szokatlanul nagy a csend. Idáig legalább is. Belefásultak az emberek, vagy a jövő évi választások közelsége inti nyugalomra az embereket, vagy mindkettő, vagy más? Persze messze még az este. De egy nemzeti ünnepnek méltósággal kell eltelnie. Egy normálisan működő demokráciában mindenképpen! De van olyan? Talán, próbálkozás az eléréséhez. Bár egyszer egy nagy ember azt mondta, hogy a létező legrosszabb politikai berendezkedés a demokrácia, a baj csak az, hogy nincs jobb.
Valahol itt van az a bizonyos kutya eltemetve. Mert hát értelmezhetünk dolgokat, így is, úgy is. És az sem mindegy, hogy a különböző társadalmi rétegek, hogyan értelmezik egy és ugyanazon jelenséget. Néha egy dolognak lassan több az értelmezése, mint ahány ember értelmezi. Nálunk így működik! 53 évvel ezelőtt valahogy a káosz közepén mégis letisztultak a gondolatok. A többség egyet akart, de ott volt egy ellenség(kép).
Most? Ellenségkép most is van. Majdnem hogy mindenkinek mindenki más! Pedig állítólag demokrácia van, nem úgy mint 56-ban!


Nincsenek megjegyzések: