2009. október 3., szombat

Az emberi lélek rejtelmei


Ma kora délelőtt érdekes jelenetsor szem és fültanúja voltam.
Vásárlás során, a felvágottas pultnál egy középkorú férfi

épp kért volna valamit, mikor egy idős néni beállt mögé. Az illető felajánlotta, hogy amíg átgondolja, hogy mit vegyen, addig a néni kérjen. Gondoltam is, hogy mennyire nem jellemző ez a gesztus manapság. Térültem-fordultam, vásároltam, egyszer csak kiabálásra lettem figyelmes. Előbb említett "úriemberünk" hordott le egy gyerkőcöt, nem épp irodalmi stílusban emlegetve neveltségének hiányosságait. Mint kiderült (pénztáros mondta), emberünk a kassza melletti polcnál nézelődött miközben senki nem állt a pénztárnál, ami maga a csoda kategória, mikor a kis srác odarohant, hogy az általa vásárolni kívánt 2 darab csokoládét kifizesse. Na ez a momentum verte ki a biztosítékot! Nem tűrte el, hogy amíg Ő hezitál valamin, addig más fizessen és menjen a dolgára.
Hogy is van ez? Egyik pillanatban illedelmesen, ráérősen viselkedni, a következőben meg magából kikelve, türelmetlenül üvöltözni?!
Janus arc!!!
De ez mindenkiben megvan, csak az a nem mindegy, hogy mikor, hol és milyen formában tör elő. Mert ha otthon az em
ber, főleg ha egyedül van, fél percenként dühkitörést kap, de ezt nem látják, hallják, valamint senkit nem veszélyeztet, bár ez sem normális, hát legyen, de ne nyilvános helyen, mert ezzel az ember csak magát járatja le. Vagy ez csak egyedi eset volt?
Esetleg mindenkiben ott van a kialakulófélben lévő schizophrenia? Szerintem igen! Én már csak tudom?!

2 megjegyzés:

dorottya írta...

Ez talán nem is annyira rejtelmes, mint szánalmas ! A diagnózisom a következő: "bácsi anyafüggőségben szenved, tehát az is lehet, h még ma is mamával él 120 évesen, megnősülni azt soha, gyerek meg egyenesen irritálja.( talán a melyik nemhez vonzódik kérdést sem rendezte le magával teljesen...)És mivel a gyerekben érzi a saját gyenge egoját, akire haragszik,mert annak gyengesége miatt nem tud kitörni anya karmai közül, ezért ilyenkor,amikor tét nélkül "megbünteteheti" a benne lakó kissrácra emklékeztető pacienst,meg is teszi!Ilyenkor érzi magát "férfinek"!
Hát nem ????
Dr.vrouw Freud
:)

Hungarian betyár írta...

Köszönjük a szakszerű hozzászólást!
Kollegáris üdvözlettel!
Dr.H.Lecter