2009. október 21., szerda

Itthon, itthon?

Egy hét flandriai kiruccanás után újra itthon. Itthon? Furcsa ezt leírni, de megismertem(?) egy élhetőbb világot amiről nem azt gondoltam előtte, mint amit átéltem ill. láttam. Az ottani emberek feje nem esik szét az észtől, tisztelet a kivételnek (amivel, kivel nem találkoztam, kivéve a magyar kötődésűeket), de mégis nyugodtak, stresszmentesek. Élhetővé tették a környezetüket. Képek itt láthatók.
De néhány képet direktbe megmutatok itt kommenttel.

"Tárcsabácsi". Minden iskola előtt van egy ilyen "bácsi", aki ha kell leállítja a forgalmat, de nem csak közvetlen az iskola előtt, hanem az iskola környékén a nagyobb átkelőknél is.



Brugge, ahogy mi ismerjük a "csigaevők" után Brüzs, de ahogy a "bennszülöttek" mondják Bröhö.
Meseváros! Prágába oltott Velence, vagy fordítva. Le merem fogadni, hogy egy nap alatt több túrista fordul ott meg, mint egy hónap alatt Budapesten! De ez nem csak Brugge dicsősége!

És az agytalanságok! Mert azok is vannak...


Blankenberge casino! Csecsemő mászik fel a falán... Érdekes megközelítés! De értelme...?



Az ilyen és ehhez hasonló szobrok tömkelege! Elég lehangolóak a klasszikus műremekek között! Nálunk a komcsi szoborpark "lakói" is értelmesebbek, esztétikusabbak ezeknél.
De ez legyen a hely legnagyobb baja! Lehet, hogy a sok agyhalott túristának ez fel sem tűnik, de nekem szemet szúrt. Ezért is kaptam lencsevégre.
De az összhatás abszolúlt pozitív! Lehet élni így is, meg úgy is. Szabadon választott! De ha minden értelmes ember azt az életet választja, akkor ki, mi marad itthon?
Mi lesz Veled akkor Magyarország?!?

Nincsenek megjegyzések: