2009. október 13., kedd

Az apokalipszis négy lovasa


Az elmúlt nap időjárása szöget ütött a fejembe. Lassan szó szerint is, mert olyan erős szél fúj, hogy akár meg is tehetné. De most egy gondolat (ha nem is bánt engemet) foglalkoztat. Világvége hangulatot vélek felfedezni. A fentebb említett időjárás a fő okozója, hiszen napközben is olyan sötét tud lenni, mint késő este, na meg a szél is ad neki egy plusz hangulatot.
De nem csak erről van szó! Az utóbbi időben az emberek egyre fásultabbak, szkeptikusabbak, önzőek és a tolerancia is egyre kisebb méreteket ölt. Lehet ezt magyarázni a mindennapos gondokkal, egyéni és társadalmi problémákkal, de mi van, ha most éljük a jelenések könyvében leírtakat!
Itt van a négy lovas.
A háború vagy hódítás ugye mindennapos. Elég ha csak a híradókat nézzük. Nem globális háborúról van szó de ezen lokális küzdelmek kihatnak a világpolitikára és így már globális az okozott probléma.
Halál ugye az élet velejárója, de az erőszakos halál is egyre gyakoribb.
Viszály...elég ha csak szűkebb hazánk belügyeit nézzük. De kis hazánk és szomszédaink közt sem épp baráti a viszony, tisztelet a kivételnek. És akkor most csak szűk keresztmetszetet vettünk a mintából.
Éhínség vagy pestis sem csak a múlt emléke. Túlnépesedett világunk kétharmadában éheznek, pestis alatt most ne csak az adott betegséget értsük, hanem a folyamatosan feltűnő újabb fertőzéseket, vírusokat (most ugye a H1N1).

Persze minden kornak, minden pillanatnak megvannak a maga szenvedést okozó gondjai, bajai, kis fantáziával belemagyarázhatunk mindenbe akármit. De itt van az Antikrisztus kérdése is, amit nem akarok most kifejteni, de szerintem már megkezdte az "uralkodását"...
Az én fantáziám is el szokott kalandozni a végtelen felé, mint ahogy most is, de ki tudja?!?
G.B. Shaw mondta a világvégéről (valahogy így hangzik): A világvége itt volt, csak nem vettük észre...

Nincsenek megjegyzések: