2010. február 15., hétfő

Eltiltás


"Léderer Ákost három hónapra eltiltották

A február 2-i SAPA Fehérvár AV 19–HK Acroni Jesenice jégkorongmérkőzésen történt verekedés közvetítéséért három hónapra eltiltotta az RTL Klub Léderer Ákos sportriportert. Erről a mixonline.hu számolt be.

Az IKO Kábeltévé és az RTL Klub úgy döntött, hogy Léderer Ákost három hónapra eltiltotta a képernyős munkától, a tévés kommentátor így sem a Sport Klub, sem az RTL Klub egyik műsorában sem fog szerepelni a következő negyedévben.

Mint ismert, az osztrák jégkorongbajnokság 50. fordulójában az Alba Volán először lépett jégre az EBEL-ben hazai pályán azután, hogy az Olimpija Ljubljana legyőzésével biztosította helyét a rájátszásban.

A ligautolsó Jesenice elleni összecsapás aztán nem feltétlenül csak az ünneplésé volt. Gaspr Susanj és Nagy Gergő összeverekedett egymással, amit Léderer szinte extázisban, a magyar játékosnak drukkolva közvetített. Ez azonban nem tetszett a tévécsatorna vezetőinek.

„A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket" – idézi a mixonline.hu a két csatorna vezetőségét. Információink szerint a tévétársaság német vezetősége azonnal meneszteni akarta a kommentátort, a magyar „részleg" azonban csökkenteni tudta a következmények súlyosságát."


Szerény véleményem szerint, ha egy magyar kommentátor egy olyan sportrendezvényen ahol magyar sportoló(k) vesz részt és konfliktusba keveredik az ellenféllel, természetes hogy haza húz a szíve...!!!
De íme az ominózus felvétel:


Nincsenek megjegyzések: