2010. március 18., csütörtök

Na ekkor ez most mi?

A Magyar Nemzet mai számából:

"
Izraeli kémgépek hazánk felett

A magyar hatóságok egymásra mutogatnak, és hallgatnak a repülések céljáról

Az izraeli légi- és űrerők (angol rövidítéssel IASF, héberül: Zroa Haávir Vehahalal) két, első ránézésre civil küllemű felderítőgépe repült át tegnap Magyarország fölött. Kétszer megközelítették a Ferihegyi nemzetközi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távoztak – értesült lapunk.
Hogy mi ügyben jártak itt, arra csak technikai képességeikből lehet következtetni, mert a magyar hatóságok lapzártánkig a repülések céljáról nem adtak tájékoztatást, csak arról, hogy diplomáciai engedély birtokában voltak itt. Ezt Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője nyilatkozta lapunknak, hangsúlyozva, hogy nem a tárca illetékes az engedélyek kiadásában.

Megkerestük a Külügyminisztériumot is, ahol a sajtóosztály munkatársa, Balogh Dénes úgy nyilatkozott, hogy a tárca csak közvetítő szerepet játszott az eljárásban, az a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légiközlekedési Igazgatóságának felelősségi körébe tartozik – további részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában."



Na most akkor mi is van? Mert az esti híradókban azt mondták, hogy a külügy tudott róla, a hadügy nem és a miniszterelnök vizsgálatot indított ez ügyben. Magyarán a tárcák között nincs információáramlás, a hadügy olyan , amilyen... nyugodtan repkedhet itt bárki, bármilyen szándékkal! Ha meg látták és nem tudták, akkor miért nem figyelmeztették, ne adj Isten lőttek rájuk, ha már ez lenne a dolguk! Ha meg tudták, hogy kik és mik, akkor miért nyilatkoztak úgy, hogy nem tudtak semmit?!
És a másik dolog! Ha már ebben az országban én nem vagyok hajlandó elfogadni valamit valakiről és a(e)zért meg is büntethetnek, de az(ok) bármit tehetnek büntetlenül, akkor hogy is hívják ezt az országot?
Vagy Ausztriában, Németországban is repkedhetnek szabadon?
És mi is berepülhetünk csak úgy oda...?
Na akkor mi is van...?

2 megjegyzés:

dorottya írta...

Hogy mi ez ?
Strartégiai felderítés !

Hungarian betyár írta...

Ad egy, tudod kit kémleljenek!
Ad kettő, akkor is ez egy impotens rendszer!!!