2010. március 14., vasárnap

Holnap


Holnap március idusa van. Idus, mint a hónap közepe és mint Julius Caesar elleni merénylet időpontja.

De nekünk magyaroknak ugye egy kicsit mást jelent?! 162 évvel ezelőtt Pesten és Budán megindult valami, részeként az európai forrongásoknak, ami túlélve az összes fellángolást egy szabadságharcban csúcsosodott ki.
És ott vannak a kommunizmus vagy minek nevezzem időszak megemlékezései, amiket néha az adott rendszer a karhatalommal közösen félve a forradalmi hangulattól, nem egyszer "nem nézett jó szemmel".
És itt vannak az utóbbi évek megemlékezései(?), mikor az uralkodó pártok kisajátítottak maguknak, zárt körű ünnepségként a nagyközönséget kizárva.
És volt ugye tojásdobó verseny is, a fent említett napról elnevezett téren, ahol a fővárosi nagyvezír próbált beszédet mondani, öltönyös őrzői esernyős balett-performance előadásával kísérve.


Akkor inkább maradjunk meg az eredeti ünnepnél és nem az ünnepcsinálók, ill. rontóknál, akik kisajátítják Nemzeti Ünnepeinket!

8 megjegyzés:

dorottya írta...

Biztos visszasírja ezt a táncjátékot, végülis mégis csak jobb volt, mint börtönbe készülni HAZAÁRULÁSÉRT !!!!

dorottya írta...

ez a fogsor...és az akusztikája !!!

dorottya írta...

Verőfényes napsütés és látnoki képességű testőrök!!! ...hát persze !!!!

dorottya írta...

Ja, mi nekünk el kell fogadnunk homokost, cigányt,zsidót, pedofilt,mindenféle beteget tolerálnunk kell(?) (nem ,nem kell! ), de aki magyarnak hívja magát, az fasiszta ???!!!

Hungarian betyár írta...

Látod, látod! Két év telt el azóta és mennyit változott a világ! Felmerült a neve, azaz megnevezték őt is a BKV-botrány újabb tagjaként! Melegszik a pite, végül is abból a sok tojásból már lehetett sütni!!! De, hogy holnap beszél-e? Bár az már nem is bátorság lenne... :)

dorottya írta...

oh, csak látnánk , hogy meglakolnak mind, mert amit ezzel a néppel tettek a modern, liberális köpönyegük alatt!!!!

Senkinek nem jutott eszébe, hogy egyáltalán az Értelmező Kéziszótárban utánanézzen, hogy eredetileg mit jelentenek azok a fogalmak, hogy :haza, honfitárs, liberalizmus, nacionalizmus, stb...?!

Hungarian betyár írta...

Szerintem annyira fenn hordják az orrukat, hogy még számukra az is méltatlan, hogy könyvet vegyenek a kezükbe!
De előbb-utóbb kapcsolatba kerülnek a papírral, ha majd egy zárt helyen sokat kell majd hajtogatniuk...
:)

dorottya írta...

Úgy legyen ! Ámen ! :)