2009. augusztus 1., szombat

Vizes VB

Holnap véget ér Rómában a "vizes vb".



Kérdések kavarognak a fejemben. Vízilabdában leszerepeltünk? Fiúk 5. lányok 7. helyezése nem az elvárt. Volt jobb is! (De még mennyivel!)
Az ugrások és a szinkronúszás rajongóitól elnézést, de nem az én világom.
Úszás. Hát igen! És most nem mi, azaz magyarok szereplése ami leginkább elgondolkodtat, bár holnap még érem várható elsősorban Cseh Lacitól 400m vegyesen

, hanem a már ki tudja 30 feletti világcsúcs és azóta hol tartanak(?). Most az ARENA dobott ki egy új dresszt
tavaly a SPEEDO, amivel rekord rekord hátán születik, született. Állítólag segíti a vízfekvést, amivel a kevésbé jó képességű sportolók is jobb eredményt érhetnek el. Lassan Surf vb-be megy át az egész! Szóval mégis csak a ruha teszi az embert, jelen esetben az úszót?!
Jövőre már betiltották! Vissza a hagyományos textil rucikhoz! Férfiaknál max. köldökig érhet, ill. lenn térdig, nőknél fenn is lehet textil (minő meglepő), de vállpántos megoldással. Drasztikus szabály módosítás. Űrruhák alkonya. Ha tényleg csak ezen múlik, akkor egy darabig a jövő évtől kezdve várhatunk a különböző rekordokra!
És a nagy kérdés! Mi van, ha nem csak ezen múlik? Mint köztudott, a bűnözés is a bűnüldözés előtt jár,mint ahogy a nevezzük serkentőszer előállítók is az azt kémlelők és üldözők előtt. Idén mint ha kevesebb lett volna a "sekentő" botrány. Lement a Giro d'Italia, a Tour de France, most a "vizes vb" és alig volt valami. Az előző évekhez képest semmi. Vagy komolyan veszik a sportolók és a sportvezetők a tiltást, vagy a kémikusok elhúztak. Idővel majd kiderül. De ha így van, akkor megint hány ember élete megy tönkre a sikerhajhászás miatt? És a mostani rekorderek jövőre milyen indokkal nem indulnak majd az aktuális versenyeken? Ráfogják majd a ruhára, azaz az úszás is technikai sport lett... Vissza az ókori Olimpiákhoz! Versenyzés meztelenül. Lehet, hogy a rekordok elmaradnának, de a nézettség nőne!

Túl borúlátó lennék a sportok tisztaságával kapcsolatban? Meglehet. A jövő majd eldönti...
De, hogy vidáman zárjam az írásom, íme egy klasszikus az aktuális témából, azaz úszásból:


Nincsenek megjegyzések: