2010. március 15., hétfő

Gondolatok a mai naphoz

(Elöljáróban annyit, hogy reggel, vagyis inkább hajnalban amikor jöttem be a "gyárba" meglepetésemre sokan álltak a busz és villamos megállókban. A járművek is "félházzal" közlekedtek. Az utasok zöme nem szórakozásból jött, hanem inkább munkából, vagy munkába. Gondolom közülük nem mindenki az idegenforgalomban dolgozik! Magyarán ünnep ide vagy oda, korai időpont úgy szintén, sokan nem tehetik meg, hogy ünnepeljenek!)

Érdekesek ezek a nemzeti ünnepek! Sokan, jobb szót most nem tudok, magyarkodnak. De bezzeg a többi háromszázhatvanegynéhány napban meg behúzzák fülüket-farkukat...
Nem azt mondom, hogy kérkedjünk magyarságunkkal, mert sokan kérkednek itt mindenféle másságukkal, hanem próbáljunk meg büszkék lenni, hogy mik is vagyunk, még ha ezt el is akarják fojtani bennünk, és akkor ha a többségünkben kialakul egy egészséges nemzeti öntudat, na akkor próbálják lenyomni a torkunkon azt a sok megalázó dolgot, amit az utóbbi években folyamatosan tesznek. Mert az a nemzet halálra van ítélve, aki elveszti a történelmét, nemzeti önismeretét!

Szóval: "Talpra magyar!"



(Zárásként a tegnapi íráshoz annyit, hogy a tegnapi híradókban bemondták, hogy nem lesznek kordonok, beléptetőrendszerek a megemlékezések helyszínein (ehhez képest tegnap délután és ma kora reggel rendőrautók garmada közlekedett az utakon kocsinként négy fővel), kivéve demszkáj vezéri felszólalásának helyszíne lesz kiemelt figyelmet igénylő...)

Nincsenek megjegyzések: