2009. november 23., hétfő

Roppant érdekes!


A mai Magyar Nemzetben olvasható egy roppant érdekes cikk az állam által vásárolt H1N1  elleni vakcinákról:

"A piaci árnál drágábban veszi az influenza elleni vakcinát a kormány



Többet fizet a kormány az idén a szezonális influenza elleni oltóanyagért az Omninvest Kft.-nek, mint amennyiért az a nagykereskedőknek adja a készítményt. Ez azt jelenti, hogy a H1N1 elleni vakcinát is az indokoltnál drágábban vették közpénzből, a gyártót ugyanis szerződés köti, hogy a két készítményt azonos áron szállítsa az államnak. Az árkülönbség összesen meghaladhatja a félmilliárd forintot – számol be a hétfői Magyar Nemzet.

Nettó ezerötven forintot fizet a magyar állam a gyártónak az idén a szezonális influenza elleni oltóanyagért ampullánként – derül ki a két fél között megkötött szerződésből. Hiába a legnagyobb és legbiztosabb megrendelője az állam az Omninvest Kft.-nek, az ilyenkor elvárható árkedvezmény helyett drágábban vásárol tőle, mint a gyógyszer-nagykereskedők, akik információink szerint nettó kilencszáznegyven forint körüli összegért szerzik be a készítményt.

Megkerestük a nagykereskedőket, hogy megtudjuk, pontosan mennyiért vásárolják a szezonális influenza elleni vakcinát az Omninvesttől. A Phoenix Pharmánál nem akarták elárulni a pontos összeget, de annyit elmondtak, hogy a patikáknak 1011 forintért szállítanak. – Ebből könnyen visszaszámolható a termelői ár – fogalmazott lapunknak a cég neve elhallgatását kérő illetékese. Egy másik nagykereskedő, a Hungaropharma vezérigazgatója, Szabó Ferenc is azt mondta lapunknak: az összegről nem adhat pontos tájékoztatást, hiszen a másik fél erre nem adott felhatalmazást – írja a hétfői Magyar Nemzet."

És akkor még azt mondják rám, hogy összeesküvés-elmélet párti vagyok!!!

Nincsenek megjegyzések: